Skip to main content

Op 3 september heeft het wijkinloophuis Het Lindenhuis het 30-jarig jubileum gevierd. Belangstellenden waren welkom van 11 tot 16 uur. Om 13 uur 30 plantte wethouder Laura Hoogstraten van Groen Links een lindeboom in de onlangs aangelegde nieuwe buurttuin. Een lindenboom was in een wijk van oudsher een ontmoetingspunt voor buurtbewoners. Door het hartvormige blad dat de boom draagt was hij een symbool van liefde en verbinding.

Tijdens de dag waren er allerlei bezigheden zoals spelletjes, puzzelen, schminken en samen een kunstwerk maken. Ook werd er informatie gegeven over de activiteiten die plaatsvinden in dit wijkinloophuis van Kerk en Samenleving. Zo kan er in het Lindenhuis gegeten worden, is er huiswerkbegeleiding voor kinderen van de basisschool en wat ouder, zijn er naailessen en wordt er nog veel meer ondernomen. Op 3 september waren er ook koffie, thee, fris, soep en hartige taart voor de bezoekers. De belangstelling was enorm. Velen moesten noodgedwongen een tijdje buiten wachten, wat geen probleem was gezien het schitterende weer. 

Stichting Kerk en Samenleving heeft vier wijkinloophuizen in Zeist. Er werken in totaal 180 vrijwilligers en 4 betaalde coördinatoren voor de stichting. Het Lindenhuis aan de Cort van der Lindenlaan 1 is het oudste inloophuis van de stichting. Het is dus 30 jaar geleden, op 3 september 1992, gestart. In dat jaar was er grote behoefte aan een ontmoetingsplek in het Staatsliedenkwartier, waar enige sociale problematiek bestond. Lange tijd was Het Lindenhuis het enige wijkinloophuis van Zeist.

Sinds 2021 is Marian van Giezen coördinator van het huis. Trots zijn de medewerkers met name op de verbouwing die sindsdien heeft plaatsgevonden en op de aanleg van een geheel nieuwe tuin. In die buurttuin kan iedereen werken of ontspannen.   

Wethouder Laura Hoogstraten bedankte het Lindenhuis voor al het goede werk dat vrijwilligers en coördinator verrichten. Er wordt via het Lindenhuis ook gestreden tegen eenzaamheid in Zeist, zo stelde Hoogstraten. Toen de wethouder vervolgens de lindenboom plantte werd zij daarbij bijgestaan door Marian van Giezen. Gedurende dag voorzagen Lindenhuisvrijwilligers volgens een vooraf opgesteld rooster de vele bezoekers van hapjes en drankjes. De aanwezige kinderen schilderden er lustig op los of maakten gebruik van de sjoelbak. Marian van Giezen was zeer te spreken over de overweldigende belangstelling op de jubileumdag. 

Meer informatie: www.wijkinloophuizen-zeist.nl/het-lindenhuis. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Coördinator Marian van Giezen 06 51977912

 

Sponsor van het Lindenhuis bij de aanleg van de tuin waren: SOZW (Stimuleringsfonds voor Zorg en Welzijn Zeist).