Skip to main content

festival

 

Fit en vitaal: uw gezondheid centraal bij het gezondheidsfestival in Zeist

Gezond en actief door het leven gaan en volop mee kunnen doen aan de maatschappij. Wie wil dat nu niet? Met dit doel nodigen gemeente Zeist, Sportief Zeist, GGD-regio Utrecht, Kunstenhuis Idea en MeanderOmnium alle inwoners van 55 jaar en ouder uit voor het gezondheidsfestival. Het festival komt naar maar liefst zes verschillende wijken in de gemeente Zeist. Er is aandacht zowel fysieke als mentale gezondheid en bezoekers krijgen persoonlijke tips en belangrijke informatie over hun gezondheid. Deelname is gratis.

Het gezondheidsfestival komt naar uw wijk

Het Gezondheidsfestival vindt plaats op de volgende data en locaties:

  • Zeist West: Maandag 29 januari,10:00-12:00 uur, De Koppeling (De Clomp 1904, Zeist)
  • Zeist Centrum: Maandag 29 januari, 14:30-16:30 uur, Nicolaas Beetslaan Gymzaal (Nicolaas Beetslaan 31, Zeist)
  • Zeist Noord: Donderdag 8 februari, 15:00-17:00 uur, Sporthal Dijnselburg (Badmeester Schenkpad 2, Zeist)

Deelname is gratis. Loop binnen wanneer het u komt tijdens de openingstijden van het festival. Het gezondheidsfestival is bedoeld voor inwoners van 55 jaar en ouder, maar inwoners van elke leeftijd zijn welkom. Het staat bezoekers vrij om elke editie te bezoeken, ook een festival in een andere wijk dan waar zij wonen.

Aanmelden wordt gewaardeerd, en kan online op www.zorg4zeist.nl/festival of telefonisch via de gemeente, 14 030 (weekdagen, 9:00-13:00 uur). Wie zich online aanmeldt maakt extra kans op leuke prijzen.

Programma

Bezoekers van het gezondheidsfestival kunnen rekenen op deskundig advies over hun gezondheid. Het programma bestaat onder andere uit een fittest met persoonlijk sport- en beweegadvies; een vitaliteitscheck, een valrisico scan, bloeddruk-, bloedsuiker- en saturatiemetingen, voedingsadvies, een gehoorcheck, mondzorgadvies, en advies van een leefstijlcoach of diëtist.

Daarnaast kunnen inwoners op het gezondheidsfestival kennismaken met lokale sport- en beweegaanbieders en sociale activiteiten in hun wijk. Tot slot zijn er leuke extra’s zoals een rad van fortuin, gratis (isolatie)materialen voor een duurzamere woning en natuurlijk een hapje en een drankje.

Ook als u zich fit en gezond voelt, kan een extra check nooit kwaad. Alle partners heten u van harte welkom op het gezondheidsfestival in Zeist! Kijk voor meer informatie over en aanmelden voor het gezondheidsfestival op www.zorg4zeist.nl/festival.