Afscheid Ina Duit

Boegbeeld Kerk en Samenleving neemt afscheid

Na ruim 20 jaar verbonden te zijn geweest als coördinator aan Wijkinloophuis Vollenhove, zwaait Ina Duit af. Jarenlang was zij het vertrouwde gezicht van het inloophuis en voor tal van mensen in de wijk Vollenhove is zij van grote betekenis geweest.

Vanuit de rol van coördinator heeft Ina het wijkinloophuis gemaakt tot wat het nu is: een huiselijke plek waar tijd en aandacht is voor mensen, waar hulp geboden wordt en waar je mee kunt doen aan een activiteit. Het is ook de plek waar mensen hun eerste stappen weer zetten bij het  ‘mee gaan doen’ aan het maatschappelijk leven, doordat zij – bijvoorbeeld- een plekje kregen als vrijwilliger in het inloophuis.

Ina was zeer bewogen met de mensen die op haar pad kwamen en gedreven in haar werk! Als er maar enig zicht op was dat mensen met wat hulp hun leven weer op zouden kunnen pakken, dan ging Ina er voor. Zij was altijd bereid daarvoor een extra stap te zetten.

Het is dan ook met gemengde gevoelens dat Ina afscheid neemt en het stokje overdraagt aan haar opvolger. Ina is verweven met het inloophuis maar acht de tijd ook rijp voor verandering, voor het inloophuis maar ook voor haarzelf. Zo gaat Ina zich in de toekomst richten op het aanbieden van coaching en begeleiding. En Rianne Verduin, die haar sporen al verdiende in Wijkinloophuis Centrum, zal het werk van Ina met enthousiasme voortzetten.

Stichting Kerk en Samenleving, die 4 wijkinloophuizen in Zeist beheert, verliest in Ina haar boegbeeld! Ina heeft zichtbaar gemaakt waar de stichting voor staat: het bieden van oog en oor en een helpende hand aan de individu aan de rand van de samenleving. Aan alle anderen, betrokken bij het werk van Kerk en Samenleving, de opdracht om dit werk voort te zetten.

Copyright © 2019 Stichting Kerk en Samenleving Zeist - Alle rechten voorbehouden