Paaslunch bij de mensen thuis

Wijkinloophuizen Kerk en Samenleving brengen paaslunch bij de mensen thuis.

Het is een goede traditie dat één van de kerken jaarlijks een paaslunch verzorgt voor de bezoekers van de wijkinloophuizen. Echter, dit jaar kan dat natuurlijk niet doorgaan. Met een beetje creativiteit werd een plan gemaakt, waarop bezoekers van de inloophuizen, namens Pniël gemeente Zeist, een paaslunch aan huis werd aangeboden, door de medewerkers van de inloophuizen.

Gewapend met een paar honderd tasjes, gevuld met lekkere broodjes, jam, een sapje en het magazine Petrus, een uitgave van PKN Nederland, werd bij veel huizen in Zeist aangebeld. Verrast namen de bezoekers van de inloophuizen hun pakketje in ontvangst en gaven aan blij te zijn met dit gebaar.

De actie bood een goede gelegenheid om de mensen, vanaf gepaste afstand, even te zien en te horen hoe het hen vergaat. Voor een aantal mensen begint het zwaar te vallen om steeds maar alleen thuis te zijn en zij zijn blij met het praatje aan de deur. Anderen verbijten hun pijn, nu hun operatie is uitgesteld en weer een ander wil zo graag naar de kapper.

Deze rondgang langs de deuren levert ook informatie op. Wie op leeftijd is en een netwerk heeft, krijgt vaak de boodschappen aangeleverd door een familielid of vrijwilliger en hoeft zodoende niet de deur uit. Een ander is geholpen met het aanbod om aan een vrijwilliger te worden gekoppeld, die elke week even luistert naar hoe het gaat. Een ander wordt gelinkt aan een chatprogramma voor mensen van de inloop, wat een mogelijkheid biedt om verbonden te blijven met de anderen.

Pasen 2020, anders dan anders maar stemt misschien wel meer tot nadenken en brengt mensen wellicht dichter bij God en bij elkaar.

Copyright © 2019 Stichting Kerk en Samenleving Zeist - Alle rechten voorbehouden