Hartendekens, woensdag 08-07-2020

Afgelopen woensdag met een auto, volgeladen met gehaakte vierkanten en gebreide knuffels, naar het magazijn van Stichting Hartendekens gereden waar de spullen gereed gemaakt worden voor verzending aan de kinderen voor wie het bedoeld is.
Erg mooi om even achter de schermen te kunnen kijken en te zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Het lijkt wel een bedrijf en het is prachtig om met zoveel mensen vanuit heel Nederland te werken voor dit goede doel!
Lees meer over deze stichting: https://hartendekens.nl/.

Wil je ook meehaken of- breien kom dan op maandagmiddag naar het Brei- en Haakcafé. We starten om 13.30 uur! Welkom!

De materialen

Werk in uitvoering

Langzamerhand groeit er wat!

Gereedmaken voor aflevering

De dozen staan al klaar

Een laatste inspectie

===========================================
Maandag 29-06-2020

Afgelopen maandag (29-06-2020) werden er tassen en dozen vol gehaakte en gebreide spulletjes het inloophuis Zeist-West binnengedragen. Vrucht van vele uurtjes thuis werken voor het goede doel!
De leden van het Brei- en Haakcafé maken werkstukken voor het goede doel, namelijk stichting Hartendekens. Er worden vierkantjes of ‘granny squares’ gehaakt die later samengevoegd worden tot dekens. En ook worden er knuffels gebreid. De dekens zijn uiteindelijk bedoeld voor kinderen die langdurig ziek zijn of een beperking hebben, in een pleeggezin of gezinsvervangend tehuis geplaatst zijn of een gezinslid hebben verloren of binnenkort gaan verliezen.
Als troost ontvangen zij een ‘hartendeken’! Elke deken, die samengesteld wordt uit granny squares, bevat een vierkant met een hart! Elke deken is uniek omdat hij wordt samengesteld uit granny’s die door honderden haaksters worden gemaakt.
Ook aan broertjes en zusjes wordt gedacht en voor hen zijn de handgemaakte knuffels bestemd.

Ook al kon het Brei- en Haakcafé van wijkinloophuis Zeist West niet geopend zijn, toch werd er doorgewerkt en hielden de leden van de groep contact met elkaar! Bijzonder om te zien hoe het haken en breien heeft geholpen om de ‘corona thuiszitweken’ door te komen, terwijl het resultaat weer ten goede komt aan kinderen die een bemoediging kunnen gebruiken.

Wil je ook mee haken en breien???? Kom dan naar Wijkinloophuis Zeist West op maandagmiddag om 13.30 uur!
Van harte welkom om mee te werken voor dit goede doel!

Het eindproduct

Het werk begint

Het werk krijgt vorm

En hier zijn de vormen

De oogst

Copyright © 2019 Stichting Kerk en Samenleving Zeist - Alle rechten voorbehouden