Stichting Kerk en Samenleving Zeist

Kerk en Samenleving is een interkerkelijke stichting en stelt zich ten doel een gastvrije plek te bieden aan een ieder!

Zij doet dit vanuit een oecumenisch christelijke visie en geeft zo vorm aan het diaconale, sociaal-maatschappelijke werk van de kerk. Vanzelfsprekend is iedereen, ongeacht geloofsovertuiging, van harte welkom!

De wijkinloophuizen hebben ieder een coördinator en een grote groep enthousiaste vrijwilligers die het werk vormgeven.

Stoelendans bij Kerk en Samenleving
Er vindt een ware stoelendans plaats bij Kerk en Samenleving. Na het vertrek van Ina Duit, voormalig coördinator van Wijkinloophuis Vollenhove, neemt Rianne Verduin (van Zeist Centrum) haar plaats in.
Ton Verweij wisselt op zijn beurt zijn plek bij het Lindenhuis in voor die in Zeist Centrum. En tenslotte wordt Marian van Giezen coördinator van het Lindenhuis.
Maak wat nader kennis met nieuwkomer Marian.

Inloop

Loopt u gerust eens binnen voor een kop koffie, een praatje, een spelletje of een krant. De openingstijen staan op deze website en staan ook bij de ingang van de Wijkinloophuizen vermeld.

Advies en hulp

Er kunnen allerlei situaties ontstaan waarbij u behoefte hebt aan advies, een gesprek onder vier ogen, hulp bij het opzoeken van informatie of bij het invullen van een formulier. Ook is het mogelijk een afspraak te maken voor een intake bij de Voedselbank. U kunt hiervoor terecht bij de coördinatoren van de inloophuizen.

Wegwijscafé

Vanaf 6 september 2021 is het Wegwijscafé in inloophuis Zeist Centrum geopend. 
Hier kunt u terecht met allerlei vragen op maatschappelijk en administratief terrein. Heeft u bijvoorbeeld problemen met het invullen van een formulier of heeft u problemen met betalingen of met een instantie kom dan gerust langs. 
De medewerkers van het Wegwijscafé helpen u graag verder. 

Het Wegwijscafé is geopend op maandagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. 
Een afspraak maken is niet nodig. Daardoor kan het zijn dat u even moet wachten. Maar met een kopje koffie of thee moet dat wel lukken.
Locatie: Inloophuis Zeist Centrum; Achterheuvel 2 Zeist. 

Sociaal maatschappelijk werk

De wijkinloophuizen dragen bij aan de vermindering van eenzaamheid en sociale uitsluiting. Daartoe worden ook bezoeken gebracht bij wijkbewoners thuis.

Activiteiten binnen de wijkinloophuizen

Regelmatig worden er themabijeenkomsten en workshops aangeboden waarvoor u zich kunt aanmelden. Andere activiteiten vinden structureel plaats, zoals:

 • Maaltijd
 • Themabijeenkomst
 • Huiswerkbegeleiding
 • Computerlessen
 • Naailessen
 • Taallessen
 • Spelletjes
 • Creatieve workshops

Kijk bij de activiteiten van de wijkinloophuizen op deze website voor een actueel overzicht van de activiteiten.

 • NGS in het NIEUWS 22-07-2021

  Netwerk Gewoon Samen (NGS) voor het voetlicht in de Nieuwsbode!Van hieruit direct te vinden onder NGS....

 • Ina Duit koninklijk onderscheiden 30-06-2021

  Bij haar afscheid van Kerk en Samenleving heeft onze Ina Duit een koninklijke onderscheiding gekregen: Lid in de Orde van...

 • Afscheid Ina Duit 26-06-2021

  Boegbeeld Kerk en Samenleving neemt afscheid Na ruim 20 jaar verbonden te zijn geweest als coördinator aan Wijkinloophuis Vollenhove,...

Copyright © 2019 Stichting Kerk en Samenleving Zeist - Alle rechten voorbehouden