Skip to main content

Op dinsdag 2 april trad Hangplek voor Ouderen op in Wijkinloophuis Zeist West met de toneelvoorstelling: Nou mevrouwtje ......
Het thema van de voorstelling was betutteling richting senioren wat in een aantal scenes werd uitgebeeld. Daarbij werd zichtbaar dat, hoe goed bedoeld ook, de plank flink misgeslagen kan worden.
Een thema dat gezien de reacties van de bezoekers van het inloophuis duidelijk herkenning opriep en goed ontvangen werd!

Maak je eigen sieraden! Op donderdag 18 april van 14.00 uur tot 16.00 uur maak je met hulp je eigen ketting, armband of oorbellen.

Opgave vooraf is noodzakelijk en kan t/m dinsdag 16 april. Kosten € 4,- inclusief koffie of thee in Wijkinloophuis Zeist West, De Clomp 3302, (zij-ingang kerkelijk centrum). Meer info of opgeven: bel of mail met coördinator Marianne krijgsman: 06 53 10 35 78 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Luistergroep

 

Op vrijdag 26 januari werd de eerste bijeenkomst van De Luistergroep in Wijkinloophuis Zeist West gehouden.
Het betreft een project van Kerk & Samenleving en stichting Luistergroepen met de titel: Samen lukt het beter. Het project wordt gefinancierd door SOZW Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn Zeist en gemeente Zeist.

In een Luistergroep worden dagelijkse ervaringen over thuis, het werk of de buurt gedeeld. Het gaat om praten en luisteren, zonder te oordelen of adviezen te geven. Om te ontdekken hoe anderen het aanpakken. Er wordt ook plezier gemaakt, er is tijd om in beweging te komen of er wordt een gedicht voorgedragen.

De bijeenkomsten zijn gericht op mensen die met lastige thema’s in hun leven worstelen en er bij gebaat zijn als er naar hen geluisterd wordt en er een uitwisseling van ervaringen mogelijk is.
Om laagdrempelig te zijn is de doelgroep niet nader gespecificeerd om zo ook stigmatisering te voorkomen (wat juist een hoge drempel op zou werpen).

De methode die wordt toegepast is ‘integratieve buurttherapie’ (integrated community therapy). Deze methode is gebaseerd op een systemische benadering, gericht op het bevorderen van individuele en collectieve empowerment, veerkracht, saamhorigheid, en verbinding. Voor meer achtergrondinformatie zie: https://www.luistergroepen.org/

In de praktijk ziet het er zo uit: een aantal stoelen wordt in een kring gezet. In het midden wordt een ‘knus hoekje’ gecreëerd met behulp van kleden, gedichtenbundels, een breiwerkje, muziekinstrumentjes, bloemen, fruit en koekjes.  En,……. de spelregels. Zo mag je bijvoorbeeld geen lange verhalen ophangen of oordelen.
En wat zo mooi is: aan het eind van de bijeenkomst ga je bemoedigd naar huis bijvoorbeeld, omdat je hebt ontdekt dat je niet de enige bent die met bepaalde zaken worstelt!

Marianne Krijgsman
Projectleider Samen lukt het beter
T 06 53 10 35 78
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Luistergroep

 

Op vrijdag 26 januari om 11.00 uur gaat de Luistergroep van start in Wijkinloophuis Zeist West.
In een Luistergroep worden dagelijkse ervaringen over thuis, het werk of de buurt gedeeld. Het gaat om praten en luisteren, zonder te oordelen of adviezen te geven. Om te ontdekken hoe anderen het aanpakken. Er wordt ook plezier gemaakt, er is tijd om in beweging te komen of er wordt een gedicht voorgedragen.
Bij de Luistergroep is iedereen is welkom! Ook als je stil wilt zijn!

Voor meer info: https://www.luistergroepen.org/

Adres: Wijkinloophuis Zeist West, De Clomp 33-02, zij- ingang kerkelijk centrum. Voor informatie kunt u bellen met de coördinator van het wijkinloophuis: Marianne Krijgsman: 06 53 10 35 78 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Luistergroep ZW is een activiteit van Stichting Kerk & Samenleving en Stichting Luistergroepen en wordt mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn Zeist ( https://www.sozw-zeist.nl/ ) en gemeente Zeist.

Nooit te oud om te groeien

 Ook in 2024 worden de zingevingsbijeenkomsten rond het thema "Nooit te oud om te groeien" voortgezet. De bijeenkomsten worden beurtelings gehouden in het wijkinloophuis Zeist-West en in het wijkservicepunt Noord-Binnenhof, steeds op vrijdagen van 10:00-12:00 uur met inloop vanaf 9:45 uur.
Na een inleiding over het thema van een bijeenkomst is er gelegenheid om in kleine groepen verder te praten over het thema aan de hand van vragen.
U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Opgave vooraf is niet nodig en de toegang met koffie of thee is gratis. 
De volledige informatiefolder met de locaties, datums en thema's van de bijeenkomsten vindt u hier.

Een kort overzicht van bijeenkomsten in wijkinloophuis Zeist-West: 

DatumThema
19-01 Verwachtingen
23-02 Vrijheid
15-03 Verbondenheid
12-04 Afhankelijkheid
17-05 Eerlijkheid
14-06 Genieten
12-07 Geraaktheid
23-08 Grenzen
20-09 Vitaliteit
18-10 Eenzaamheid
15-11 Idealen
13-12 Stilte