Skip to main content

Kom lekker Samen Soepen met buurtbewoners op dinsdagen om 12.30 uur!

     

Vrijwilliger Ingrid Bozelie van Kerk en Samenleving biedt gratis advies en helpt mensen bij het gezellig inrichten van hun woning.

De hulp is bedoeld voor mensen die geen geld hebben om hun huis gezellig te maken. Het gaat dus om mensen die leven van een minimum inkomen en/of afhankelijk zijn van de Voedselbank en bijvoorbeeld een nieuw huis moeten inrichten na een scheiding.

Sfeermakers doet haar aanbod via de wijkinloophuizen van Kerk en Samenleving, waar de doelgroep te vinden is.


 De uitdaging voor ‘de Sfeermaker’ van Kerk en Samenleving is, om zonder geld spullen te vinden voor een gezellige aankleding van de betreffende woning. Zo biedt Sfeermakers eigen gemaakte spulletjes aan. Maar ook zal er samen met degene die zijn of haar huis opnieuw moet inrichten, gezocht worden op Marktplaats of in de Weggeefwinkel.  Tenslotte kunnen ook eigengemaakte spullen via de Crea-groep van Wijkinloophuis Zeist West worden verkregen.

Na aanmelding gaat onze Sfeermaker in gesprek met u en verkent uw wensen. Daarna wordt samen met u een plan gemaakt dat ten uitvoer wordt gebracht.
Aanmelden voor advies kan bij coördinator Marianne Krijgsman, 06- 53 10 35 78 of via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de coördinator van één van de andere inloophuizen.

Ideetjes opdoen? Bekijk dan eens de foto’s!

       

 

Wijkinloophuis Zeist West heeft tegenwoordig haar eigen ‘Meisje met de Parel’ en ‘De Vaandeldrager’.
Lucienne, één van de bezoekers, maakte deze prachtige werken en schonk ze aan het inloophuis.
Kom ze gerust eens in het echt bewonderen wanneer de inloop geopend is.

Lucienne met kunstwerken 2

 

 

Meisje met de Parel

 

De Vaandeldrager

 Meisje met parel 2  Vaandeldrager 2

Logo buurtcirkelBuurtcirkel is een nieuw project van Kerk en Samenleving.

In een Buurtcirkel worden mensen bij elkaar gebracht die een klein netwerk hebben en bij elkaar in de buurt wonen. Zij spreken met elkaar af voor sociale activiteiten en steunen en helpen elkaar bij praktische zaken.

Buurtcirkel draagt bij aan zelfredzaamheid, vergroot het sociale netwerk en voorkomt eenzaamheid. Beoogd wordt meer samenhang in de buurt te krijgen, wat kan leiden tot een afname van de vraag naar professionele hulp.

Lees meer over de invulling van het project onder deze link BUURTCIRKEL.

Aan een Buurtcirkel is een coach (een professional en in ons geval de coördinator van een wijkinloophuis) gekoppeld en een vrijwilliger. De vrijwilliger onderhoudt de contacten met de groep en neemt deel aan de activiteiten. De coach stuurt het geheel aan, ziet toe op de samenstelling van de groep en coacht de vrijwilliger. 
Interesse om als vrijwilliger dit project te ondersteunen? Zie de link Profiel contactpersoon.

Wijkinloophuis Zeist West kijkt terug op een gezellig en goed bezocht Open Huis op 01.10.2022. Wijkbewoners waren uitgenodigd om de nieuwe inrichting van het wijkinloophuis te bewonderen en kennis te maken met de activiteiten.
Er was van alles te doen zoals het maken van een zeepketting, Samen Soepen en meedoen aan het maken van een kunstwerk. Ook werden eigengemaakte spulletjes verkocht zoals sleutelhangers, knuffels, poncho’s, enz. waarbij de opbrengst ten goede komt aan het inloophuis.

Het Open Huis gemist? Loop eens binnen op maandag, donderdag of vrijdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur of kom kijken bij één van onze activiteiten, zie activiteitenoverzicht.

1
2
3
4
5
6
7